Ahma ympäristö Oy:lle merkittävä sopimus Lapin ELY-keskuksen kanssaRovaniemeläinen Ahma ympäristö Oy on Suomen toiseksi suurin täyden palvelun ympäristökonsultointia tarjoava yritys, joka jatkaa kasvuaan sekä Lapissa että valtakunnallisesti. Vuoden alusta Lapin ELY-keskus siirsi vesinäytteenottonsa ja laboratorioanalytiikkansa kolmen vuoden sopimuksella Ahma ympäristölle. Sopimus on yritykselle merkittävä ja vahvistaa sen asemaa Pohjois-Suomen merkittävimpänä ympäristöalan asiantuntijana.

”Kilpailutuksessa tärkein valintakriteeri oli palvelun laatu. Meillä on vahva osaaminen ja tuntuma toimialueeseen erityisesti Lapissa, jossa olemme toimineet jo lähes 40 vuotta. Työntekijöidemme ammattitaito on korkea ja samoin laboratoriopalvelumme laatu ja monipuolisuus. Pystymme tarjoamaan erittäin laajan analyysivalikoiman avulla kokonaisvaltaisia ratkaisuja vaativimpiinkin ympäristöanalyysitarpeisiin”, toimitusjohtaja Jari Hietala kertoo.

Osaaminen säilyy Lapissa ja työpaikat lisääntyvät

Uusi sopimus vahvistaa työn ja ammattitaidon säilymistä Lapissa ja tietää myös uusia rekrytointeja. On lappilaisten etu, että niin tärkeän päivittäisen asian kuin veden analysointi löytyy läheltä silloin, jos ongelmia ilmaantuu

Lyhyet välimatkat Rovaniemen laboratorioon mahdollistavat nopean toiminnan ja vahinkojen torjumisen. Valmius toimia nopeasti on välttämätön esimerkiksi liikenteen öljyvahinkojen tai talousveden pilaantumistapausten yhteydessä, jolloin puhdistustöiden tarve ja onnistuminen on voitava todeta viivytyksettä.

Kasvua palvelulla ja jatkuvalla kehittämisellä

Tuoreet tilinpäätösluvut kertovat yrityksen liikevaihdon kasvaneen 23 prosenttia, 6,8 miljoonaan euroon. Liiketoiminnan vahvuudet ovat luotettavuus ja helppous asiakkaalle: yhdestä talosta saa kaikki ympäristöalan palvelut ja yritys pystyy palvelemaan ketterästi ja yksilöllisesti asiakkaiden toiveiden mukaisesti.

”Kehitämme jatkuvasti toimintaamme. Viimeisin suuri ponnistuksemme on ollut laboratorioidemme LIMS-tietojärjestelmän uudistaminen, mikä sujuvoittaa toimintaa ja nopeuttaa analyysitulosten toimitusta asiakkaille”, toteaa Jari Hietala